Termiye bitkisi nasıl olur


Kuru termiyeleri güzelce yıkayıp 1 gece tıpkı nohut gibi suda bekletin. Sonraki gün suyunu süzdürüp yumuşayana dek güzelce haşlayın. Rengi sarıya dönen ve yumuşayan termiyeleri oda sıcaklığında soğuttuktan sonra yine oda sıcaklığında su doldurduğunuz bir kaba koyun ve bu şekilde 7 gün kadar suda bekletin.Dec 12, 2019

Termiye bitkisi nerede yetişir?

Termiye, Toros dağlarında küçük bir bölgede üretilen sonbahar mevsiminin eşsiz yemişlerinden biridir. Anadolu'nun Akdeniz ile arasında yer alan Toros sıradağlarının daha çok kuzey kesimlerinde yetişir.

Tirmis nasıl yapılır?

-Haşlanan Tirmis, su dolu bir kaba alınır. -Bir hafta boyunca tirmisin suyu değiştirilir. -Bir hafta sonra Tirmis bir gece de tuzlu suda bekletilir. -Tüm bu işlemler bittikten sonra Tirmis üzerine tuz dökülerek tüketime hazır hale getirilir.

Termiye nedir nasıl yapılır?

Lupinus baklasının tohumları olan termiye, Akdeniz köylerinde sıklıkla üretilir ve tüketilir. Turşusu yapılarak atıştırmalık olarak hazırlanır. Dünyada Latin Amerika'da bulunan termiye, fasulye ailesine ait bir türdür. Görünüş olarak tane mısıra benzer.

Termiye hangi mevsimde olur?

Bu genelde 10. ayda çıkar ve 5. aya kadar tüketilir. Konya'da çok sevilir. Hemen hemen her ev almıştır ve mutlaka termiye yemiştir. Kışın da çok tüketilir.

Termiye hangi illerde yetişir?

Termiye ülkemizde Ege, Marmara ve Akdeniz illerinde yetiştirilmektedir. Yetişme alanı oldukça kısıtlıdır. Bu nedenle pek çok kişi bu bitkinin varlığından habersizdir.

Konya termiye nedir?

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Konya'da termiye tezgahlarda yerini almaya başladı. Mısır tanesine benzeyen görüntüsüyle aslında bir baklagil çeşidi olan termiye, Konya'da kuru yemiş olarak tüketiliyor. Özellikle dizi veya film izlerken çekirdek gibi tüketilen termiye, tercihe göre tuzlanarak yeniliyor.

Tirmis nerede?

Termiye 1 Kg Antalya bölgesinde Tirmis diye bilinen bir yemiş türüdür. Çok az tuz eklenerek tüketilir. Yaklaşık 5-6 saat kaynatma işlemi sonrası acı suyunun çıkması için 4-5 kez suyu değiştirilerek tüketime hazır hale gelir. Diğer bölgelerdeki ismi Termiye, acı bakla, yahudi baklası olarak geçmektedir.