Sanal anjiyo yapan devlet hastaneleri


Sanal anjiyo kimlere yapılır?

Sanal Anjiyo Kimlere Yapılır? Sanal anjiyo doktor muayenesinin ardından kalp damar tıkanıklığı şüphesi olan hastalara yapılmaktadır. Muayene sürecinde efor testi kullanılabileceği gibi hastanın şikayetleri de dikkate alınmaktadır. Ağrı şikayeti olan hastalara bu görüntüleme yöntemi uygulanabilmektedir.

Sanal anjiyo güvenilir mi?

Sanal anjiyonun teşhis doğruluğu 0'e yakındır. Böylece kişi klasik anjiyografi ihtiyacı olmadan kalp damarlarının normal olduğunu öğrenebilme şansına sahip olur.

Koroner BT anjiyografi hangi hastanelerde var?

Koroner BT yöntemi ile daha önce kalp ameliyatı (by-pass) geçirmiş, kalpte stenti olan hastaların kontrolü de yapılabilmektedir. Koroner BT Anjiyo işlemi Medilife Beylikdüzü Hastanesi ve Medilife Çapa Hastanesi'nde (Tomoçek) yapılmaktadır.

Sanal anjiyo kaç dakika sürer?

Sanal anjiyo hazırlık aşaması da dâhil olmak üzere hastanın durumuna göre değişkenlik gösterebilmekle birlikte ortalama olarak 15-20 dakika sürmektedir. Kol damarından enjekte edilen kontrast maddeyle birlikte uygulanır. Bu madde, kısa bir süre içerisinde, vücuttaki bütün damarların görünür olmasını sağlar.

Sanal anjiyo kimlere yapılmaz?

Sanal anjiyo kimlere uygulanamaz? Böbrek fonksiyon bozuklukları, Hipertroidi, Kalp atım bozukluğu, olan kişilere sanal anjiyo uygulanamıyor.

Anjiyo hangi durumlarda yapılır?

Anjiyo hangi hastalıklarda kullanılır? Kısaca kalbi besleyen damar hastalığı, kalp kapak hastalığı veya kalp ana damarının hastalığının tanısını koymada, kalp kası işlevini değerlendirmede ve bunlara bağlı olarak ileri tedavi yöntemlerini belirlemek amacıyla anjiyo yapılmaktadır.

Anjiyoda ölüm riski var mı?

Anjiyografi girişimsel bir işlemdir. Dolayısıyla da tamamen risksiz bir uygulama değildir. En ciddi riskleri: ölüm, inme ve anjiyografi sırasında kalp krizi geçirme olasılığıdır ancak bu riskler toplamda 1/1000?den azdır.