Salatalık turşusu yapmanın püf noktaları


Salatalık turşusunun püf noktaları nelerdir?

Turşuya kullanacağınız su, kaynatılıp soğutulmuş içme suyu olmalı. – Sebze ve meyveler çok iyi yıkanmalı. – Yıkanan sebze ya da meyvelere iğne ile birkaç yerinden batırırsanız, sebzelerin içine turşu suyu girecek ve turşular daha iri olacaktır. – Turşu kurarken cam kavanoz tercih edilmeli.

Salatalık turşusu erimemesi için ne yapmalı?

Lezzetli salatalık turşuları için kullanacağınız tuzlar, mutlaka kaya tuzu olmalıdır. Marketlerde satılan turşukur paketlerini tercih etmemelisiniz. Kendi malzemeleriniz ile yaptığınız turşunun lezzeti hiçbir turşuya benzemeyecektir. Sofra tuzu kullanılan turşular çok geçmeden erimeye başlayacaktır.

Turşunun sert ve diri olması için ne yapılır?

Turşu yaparken mutlaka kaynatılıp soğutulmuş içme suyu kullanın. Yıkanmış sebze veya meyveleri mutlaka iğne ile birkaç yerinden delin. Böylece sebzelerin içine turşu suyu girer ve turşu diri olur.

Kıtır kıtır turşu nasıl yapılır?

Sirkeli, kıtır kıtır salatalık turşusunun yapımı için öncelikle kavanozlarınızı tamamen strelize edin. Ardından kornişon ya da salatalıklarınızı kavanoza dik bir şekilde dizin. Aralara sarımsaklardan da koyun. Bir tencerenin içerisine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi aktarıp güzelce karıştırın.

Turşu yaparken 1 litre suya ne kadar tuz konur?

Ortalama 1 litrelik bir kavanozda turşu yapacaksanız tuz oranı 1,5 yemek kaşığı kadar olmalı. 3,5 su bardağı içme suyu, 1,5 yemek kaşığı tuz ve 150 ml kadar sirke nefis bir turşu yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu oranlara bir de dilerseniz limon suyu, limon tuzu gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.

3 kilo salatalık turşusuna ne kadar tuz konur?

3 kilo salatalık. yarım kilo sivri biber. 1 çay bardağı kaya tuzu. 1 çay bardağı sirke (ekşi seviyorsanız çok ekşi bir turşu tarifi değil arttırmanızı tavsiye ederim, mesela 5 çay bardağı)

Sert bir turşu nasıl yapılır?

Erimeyen Sert Salatalık Turşusu Tarifi Yapılışı: Mesela kavanoz 1750 milim su alıyorsa bunun 1250 milimini su 550-600 milimini sirke olarak hazırlayın. Bu karışıma kaya tuzu, limon tuzu, üzüm sirkesi ekleyin ve limon tuzu ve kaya tuzu eriyinceye kadar karıştırın. Turşu suyu hazır.