Parmak kenarında şişlik


Tırnağın veya ayak tırnağının kenarı boyunca gelişen bir enfeksiyona dolama denir. Parmak iltihabı olarak da bilinir. İltihaplanan parmak şişer ve ağrımaya başlar. Bazen iltihap kemiğe kadar işler.Sep 7, 2018

Parmaktaki apse nasıl geçer?

Apse oluşumu, ağrı ve acıya yol açar. Ancak apse oluşmadan fark edilen vakalarda, hekim tarafından reçete edilen uygun antibiyotik kullanımı, bölgeye sıcak uygulamak ve parmağı kalp seviyesinin üstünde tutmak tedavi için yeterlidir.

Parmakta çıkan dolama için ne yapılır?

Derin bir kabı ılık su ile doldurup dolama olan parmağı bu suda 15 dakika kadar bekletin. Ardından parmağınızı kuru bir bandaj ile mutlaka sarın. Bu uygulamayı da ağrının ve yanma hissinin arttığı her an yapabilirsiniz.

Parmakların şişmesine ne iyi gelir?

Ilk olarak şişen parmağınızı ılık sıcak arası ısıdaki suda 3-4 dakika bekletin. Sonrasında parmağınızı soğuk suda 1 dakika bekletin. Bu uygulamayı 15-20 dakika tekrarlı olarak uygulayın. Parmaktaki şişlik geçene kadar bu yöntemi günde 3 veya 4 kez uygulayın.

Dolama kaç gün sürer?

Bakterilerin ve Herpes Simpleks Tip 1 ve 2 virüsünün oluşturduğu Akut Dolamada tedavi için genellikle 1-2 hafta yeterlidir.

Parmak iltihabı için ne yapılmalı?

Tuzlu sıcak suda parmaklarınızı 15 dakika bekletirseniz, paronişinin neden olduğu rahatsızlığı azaltabilirsiniz. Mümkünse epsom tuzu kullanın. Su teninizi yakmayacak kadar sıcak olmalı. Sıcak su sayesinde ağrı ve şişme azalır, iltihabın bir kısmı boşalabilir.

El tırnak iltihabı evde nasıl tedavi edilir?

Sıcak su kullanarak iltihabı kurutmak en etkili yoların başında geliyor. Sıcak su içerisine elma sirkesi ekleyebilir ve iltihaplı bölgeyi koruması sayesinde iltihaplanmadan kurtulabilirsiniz. Öte yandan tırnak batması iltihabı için sarımsak ve soğan yardımı ile de bu sorunları kolayca halledebilmeniz mümkündür.

Parmakta çıkan dolama nasıl patlatılır?

Parmakta dolama patlatma olarak da bilinen yöntemde genellikle iltihap biriken deriye bisturi kullanarak kesik atmak yeterlidir. En kesin çözüm olarak görülen bu tedavi yöntemi, sebebi belirsiz vakalarda son çare olarak görülürken, virüs kaynaklı vakalarda ilk olarak yapılacak tedavidir.