Kıymadan yalancı iskender


Yalancı iskender nasıl yapılır?

Ev Yapımı Yalancı İskender Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pidemizi küçük küçük keselim ve 2 yemek kaşığı tereyağıyla birlikte kavuralım.
  2. Etleri suyu çekene kadar kavuralım ve sıvı yağını ekleyip 2 dakika kadar kızartalım.
  3. Tuzu, karabiberi, kimyonu ekleyelim ve 1 bardak suyu ilave edip 10 dakika pişirelim.

Kıymalı yalancı iskender nasıl yapılır?

Yoğurt iyice sarımsakla çırpıyoruz tuz koyup derin bir kapa kızarmış ekmekleri koyduk onun üstüne yoğurtlu koyduk onun üstüne kıymalı harcı koyduk. En üstüne tereyağlı ve sıvı yağ koyarak pul biber sos döküyoruz. Afiyet olsun.

Bursa kebabı nasıl yapılır?

Bursa Kebabı Nasıl Yapılır?

  1. Pide için, yumurta sarısını akından ayırın. …
  2. Mayalı su, yumurta akı, şeker, zeytinyağı ve tuzu ekleyip yoğurun. …
  3. Parçaları unlanmış zemine alıp oklava ile açarak pide şekli verin. …
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Yalancı Döner nasıl yapılır?

Evde basitçe yapabileceğimiz iskender dönerimiz için bazlamamızı kare şekilde keseriz. Tavaya çok az yağ ekleyip bazlama dilimlerini tavaya koyarız ve biraz üzerlerini kızartırız. Ardından alıp tabağımıza koyarız ve dönerlerimizi de tavada ısıtırız. Rengini aldıktan sonra etleri bazlama dilimlerinin üzerine dizeriz.

İskender sosu nasıl yapılır?

İskender sosu için; bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve eritin. Üzerine 1 yemek kaşığı salça ekleyin ve salçanın kokusu çıkarana kadar kavurun. Daha sonra 1 su bardağı su ve 1 su bardağı rendelenmiş domates, tuz ve isteğe göre çok az pul biber ekleyin ve sosunuzu pişmeye bırakın.

Iskender sosu nasıl yapılır?

İskender sosu için; bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve eritin. Üzerine 1 yemek kaşığı salça ekleyin ve salçanın kokusu çıkarana kadar kavurun. Daha sonra 1 su bardağı su ve 1 su bardağı rendelenmiş domates, tuz ve isteğe göre çok az pul biber ekleyin ve sosunuzu pişmeye bırakın.

Kıyma ile pratik ne yapılır?

Kıymalı Yemekler – Kıymalı Yemek Tarifleri

  1. Kıymalı Rulo Patates.
  2. Et Köfte.
  3. Çoban Böreği.
  4. Tavada Lahmacun.
  5. Yufkadan Fındık Lahmacun.
  6. Bıt Bıt Çorbası
  7. Ramazan Kıyması
  8. Fırında Kıymalı Börek.