Kek nasıl kabarık olur


"Kek nasıl kabarır" diye soranlara: Kuru malzemeleri eleyerek kullanmak şart. Un, kakao, karbonat, kabartma tozu… Bütün bu malzemeleri eleyerek kullanmak hem malzemelerin havalanıp kabarmasını sağlar hem de arada oluşan topaklar çözülür.Mar 22, 2016

Bir kek neden kabarmaz?

Özellikle yumurtanın bayat olması kekin iyice kabarmamasına neden oluyor. Kabartma tozunun kullanım tarihinin geçmiş olması ya da uygun şekillerde saklanmamış olması da kekin sönmesine neden olur. Yapılan bir diğer hata ise kek pişince hemen dışarıya çıkarmak. Bu şekilde kekinizde aniden sönmeler görebilirsiniz.

Tepside kek nasıl kabarır?

Sade Tepsi Keki Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

  1. Kullandığınız kek malzemeleri oda sıcaklığında beklemiş olursa kekiniz daha iyi kabarır.
  2. Un, kabartma tozu gibi katı malzemeleri eleyerek eklediğinizde kek harcı daha pürüzsüz bir kıvam alacaktır.

Kekim neden yamuk kabarıyor?

Bu durumun oluşması fırın ısısının fazla geldiğinin veya kek hamurunun fazla sıvı olduğunun göstergesidir. … Bu süre zarfında kek hamuru içinde hapsolup kekin kabarmasını sağlaması gereken hava bulduğu boşluklardan kaçar ve ve içinde genleşip keki kabartacak hava kalmayan kekiniz kabarmaz, dolayısıyla çatlamaz.

Soda keki kabartır mi?

Soda kabartma tozuyla da birleşince kekin muhteşem bir şekilde kabarmasına ve sünger gibi nefis bir kıvamı olmasına yardımcı oluyor. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması da ayrı bir etken elbette.

Kekin güzel kabarması için ne yapılır?

Unu eleyerek koymakta kekin kabarmasını sağlar. Un, kabartma tozu, şekerli vanilin gibi kuru malzemeleri mutlaka elekten eleyerek ekleyin. Elemek, unun havalanmasını sağlıyor. Böylelikle diğer malzemelerle daha kolay bütünleşiyor!

Çöken kek nasıl Kurtarilir?

Fırının sadece altını açın üst kısmını açmayın. Bu düşük ısıda kekinizi 15-20 dakika kadar pişirin. Bu şekilde üstü yanmayacak, altı ve içi pişecektir. Böylelikle hamur kalmaktan kekinizi kurtarmış olacaksınız.

Kekin tepsiye yapışmaması için ne yapmalıyız?

Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı yardımıyla kalıbızın tüm iç kısmını güzelce yağlayın. Ardından kalıbınızı güzelce unlayın. Unlarken dikkat etmeniz gereken nokta fazla unları silkelemek. Silkeleyin ki kek pişerken unlar tabanına yapışmasın ve tadını bozmasın.