Gırar çorbası nerenin


Van mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan gırar çorbası, 'ayran aşı' ismiyle de bilinir. Van ve çevresinde tüketilen bu çorba, buğday, nohut ve yoğurt ile hazırlanır. Özellikle kış aylarında sık sık tüketilir. Hazırlanan çorba, bol nane eşliğinde servis edilir.Nov 15, 2021

Erzurum Usulü ayran aşı nasıl yapılır?

Yoğurt unla sulandırılır pişmekte olan buğdaya yavaş yavaş ilave edilir ve sık sık karıştırılır (yoksa çorbanız çöker) Tuzu ilave edilir. Diğer tarafta yağ eritilir, yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur. Pembeleşmesi yeterlidir. Fesleğen yada isteğe göre reyhan da soğanlarla buluşturulur.

Ayran aşı çorbası hangi yöreye ait?

Ayran Aşı Nasıl Yapılır Bingöl'deki usulünde haşlanmış kenger kökü ilave edilmektedir. Ayran aşı Iğdır'daki usulünde bulgurla yapılmakta ve içine ebegümeci, evelik, pancar yaprağı gibi yeşillikler ile sarımsak da konulmaktadır. Tencereye su konularak bulgur kaynatılır.

Ayranasi nasil yapilir?

Büyük bir karıştırma kasesinin içine 250 gram yoğurt ve süzme yoğurdu alıp çırpın. 1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz da ilave ederek karıştırın. Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın.

Ayran aşı çorbası zayıflatır mı?

Besin değeri oldukça yüksek olan ayran aşı çorbası, uzun süre tok tutması ve kilo vermeye yardımcı olmasıyla da biliniyor. Ayran aşı diyeti, 2 gün boyunca bu çorbanın tüketilmesi şeklinde yapılıyor. Bu diyetin, 2 günde en az 2-3 kilo verdirdiği söyleniyor.

Gırar kaç kalori?

Ayran aşı çorbasının küçük bir kasesi 100 gramdır. Bu da yaklaşık 172 kaloriye eşdeğerdedir. Kepçe olarak bakıldığı taktirde bir kepçe 172 kalori demektir.

Soğuk Ayran Aşı Çorbası nerenin?

Soğuk Ayran Aşı Çorbası (İç Anadolu Yöresi)

Gındıra çorbası nasıl yapılır?

Talimatlar

  1. İlk önce gındıra ayıklanıp temizlendikten sonra sıcak suda haşlanarak kabuğundan ayrılır.
  2. Diğer tarafta sıvı yağ ile küçük küçük doğranmış soğan bir tavada kavrulur.
  3. Kavrulan soğan haşlama suyuna ilave edilip erik ekşisi ve tuz ilave edilip 10 dakika kadar pişirilip ocak kapatılır.