Diş eti kanamasının sebepleri


Diş eti kanamaları dişlerin çok sert fırçalanması, diş ipinin çok sert kullanılması veya protezlerin yanlış kullanımı sebepleriyle meydana gelebilir. Bu ve bunun gibi günlük sorunların yanı sıra diş eti kanaması periodontitis, lösemi, vitamin eksikliği ve trombosit eksikliği gibi hastalıkları da işaret edebilir.Jun 22, 2020

Diş eti kanamalarının sebebi nedir?

DİŞ ETİ KANAMASI NEDİR? Diş eti kanamalarının ana nedeni diş eti çizgisinde plak birikmesidir. Bu, gingivitis veya iltihaplı diş etleri olarak adlandırılan bir duruma yol açar. Plak, tartar içine sertleşince kanamaya ve periodontitis olarak bilinen daha gelişmiş bir diş eti ve çene kemiği hastalığına yol açar.

Diş eti kanaması ne eksikliğinden olur?

Vitamin eksikliği en çok karşılaşılan problemdir Vücuttaki C ve K vitamini eksikliği diş eti kanamasına neden olabilir. C ve K vitamini takviyesi için turunçgiller, brokoli, çilek, domates, patates ve biber tüketilebilir.

Diş eti kanaması için ne iyi gelir?

Limonlu su, diş eti kanamasına karşı uygulanacak bir bitkisel yöntemdir. Gargara yapacağınız limonlu su sayesinde, ağız içinde meydana gelen bakteriler temizlenir. Limonda bulunan C vitamini sayesinde, diş eti kanamalarının önüne geçebilirsiniz.

Diş eti kanaması şişmesi neden olur?

Diş etlerinde meydana gelen diş eti şişmesi genellikle şu nedenlerden dolayı oluşur; Diş eti iltihabı Diş ipi kullanılmaması Yetersiz ağız ve diş sağlığı hijyeni.

Diş etleri neden şişer?

Besinlerle birlikte B ve C vitaminlerinin yetersiz alımı, diş ve diş eti hastalıklarına neden olarak diş etlerinde şişmeye yol açabilir. Tüm bunların yanı sıra bakteri, mantar ve virüs kaynaklı enfeksiyonlar da diş etlerinde şişme ve iltihaplanmaya neden olabilir.

Diş eti kanaması kanser belirtisi mi?

Kan kanserinin en yaygın görülen belirtisinin diş ati kanaması olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Begüm Alkan, “Kan kanseri diş etinde artmış ödem, kızarıklık ve kanama şeklinde belirti verir. Kötü huylu kan hücreleri diş etine birikir, dokular şişer ve diş eti büyümüş gözükür” dedi.

Dişimi çektirdim hala kanıyor ne yapmalıyım?

Kanamanın devam ettiğini fark ederseniz, çalkamaktan kaçının. Bunun yerine diş çekilen boşluğa temiz bir tamponla baskı uygulayın. Temiz bir parça pamuğu sıkıştırıp, çekim yerinin üstüne yerleştirip, en az 15 dakika boyunca ısırın. Pamuğu düzgünce yerleştirdiğinizden emin olun ve gerektiğinde yenisiyle değiştirin.