Arşiv saklama süreleri


Birim ve Kurum Arşivleri Kurum elinde bulunan arşivlik malzeme Birim Arşivlerinde 1-5 yıl süreyle, arşiv malzemesi ise Kurum Arşivinde 10-14 yıl süreyle saklanır.

Resmi belgeler kaç yıl saklanır?

Türk Ticaret Kanunu'nda defter ve belgelerin saklanma süresi 10 yıl olarak belirlenmiştir.

Faturalar kaç yıl saklanır?

Vergi Usul Kanunu'na göre saklama zorunluluğu e-Faturanın düzenlendiği ya da alındığı yılı takip eden beş (5) yıl, Türk Ticaret Kanunu açısından ise on (10) yıldır.

Mahkeme kararları kaç yıl süreyle arşivde korunur?

İmha listeleri kesinleşme tarihinden itibaren birim ve kurum arşivlerinde on yıl süre ile muhafaza edilir.

Arşivlerde hangi evraklar saklanır?

Arşivlik malzeme, birim arşivine, uygunluk kontrolü yapılmış olan kayıt defterleri veya föyleri ile yapılır. Madde 14- Resmî Gazete, kitap, broşür ve benzerleri, ilgili birimlerinde muhafaza edilir. Madde 15- Arşiv ve arşivlik malzeme birim arşivlerinde işlem gördüğü tarihlerdeki aslî düzenleri bozulmadan saklanır.

Tahakkuk evrakları kaç yıl saklanır?

MADDE 9 – (1) Kamu idarelerinin hesap ve işlemlerine ilişkin her çeşit belge ve bilgi, genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri için ilgili idarenin kontrol ve gözetiminde bütçe yılının bitiminden başlayarak zaman aşımını kesen ve durduran haller hariç on yıl süreyle saklanır.

Sınav evrakları kaç yıl saklanır?

MADDE 11 – (1) Merkez Arşivine devredilecek malzemenin, merkez teşkilatı birim arşivinde saklama/devir süresi 15 yıldır. (2) Merkez Arşivine devredilecek malzemenin, yurtiçi bürolarının birim arşivlerinde saklama/devir süresi 15 yıldır.

Faturalar saklanmalı mı?

Fatura resmi bir evraktır. Fatura yırtılır ya da parçalanırsa, parçalar bant ile birleştirilir, ıslanırsa dikkatli bir şekilde kurutulur ve tüm nüshaları ile beraber fatura dosyasına eklenir. … Fatura da diğer resmi belgeler gibi vergi kanunlarına göre 5 yıl saklanır.